Известие

Collapse
No announcement yet.

Подробности около разни ремонти на 159

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• И моята снимка изопачава цвета. Реално е нещо средно между бледо розов и бледо керемидено оранжев. Абе - небесно кафяво Топлинното число не мисля да го променям. А и тя над 4К оборота започва да работи на бензин.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

• Колеги, някаква идея от къде мога да купя нови уплътнения за врати. Конкретно външните гумени уплатнения за предни врати. Изглежда някой снощи се е опитал да прави някаква интервенция на кола и единственото което е успял да направи е да прекъса уплатнението на пасажерската врата....
      Alfa Romeo 159 SW, 2009, 1.9 JTDm, Q-tronic, 180 h.p., 400 N.m

Comment

• Първоначално публикувано от marin_mv Покажи съобщение
        Колеги, някаква идея от къде мога да купя нови уплътнения за врати. Конкретно външните гумени уплатнения за предни врати. Изглежда някой снощи се е опитал да прави някаква интервенция на кола и единственото което е успял да направи е да прекъса уплатнението на пасажерската врата....
        Незнам дали сега ще успееш да намериш. Преди 3-4 години си спомням, че приятел търси и намери, по около 130лв на страна му излезе. Това, което ми даде е Парт No: 156066664 - дясно и 156066665 ляво. Добре е да се провери повторно, дали това са точните номера.
        '08 Alfa Romeo 159SW ti 1.9 JTDm *'98 Alfa Romeo 145 1.6 T.S *
        Ex -'98 Alfa Romeo 156 1.9 JTD
        Ex - '93 Alfa Romeo 33 1,7 I.E, Ex - '90 Alfa Romeo 33 1,5 I.E

Comment

• Първоначално публикувано от marin_mv Покажи съобщение
          Колеги, някаква идея от къде мога да купя нови уплътнения за врати. Конкретно външните гумени уплатнения за предни врати. Изглежда някой снощи се е опитал да прави някаква интервенция на кола и единственото което е успял да направи е да прекъса уплатнението на пасажерската врата....
          https://www.italbulcom.net/

Звънни и питай тея пичове. Досега са ми намерили 99% от тва дето съм ги питал. Внасят и оригинални чаркове направо от италия.
          Last edited by dhtj; d.m.y г., 13:48.
          156 2.0TS

Comment

• Neokill и dhtj Благодаря! Първо да я види застрахователя, че и вратата е надрана и ще видим какво ще правим. Благодаря още веднъж!
            Alfa Romeo 159 SW, 2009, 1.9 JTDm, Q-tronic, 180 h.p., 400 N.m

Comment

• Обади се на първите няколко обяви за коли на части и не го мисли за нова част.
              A20DTH ЖТД ама не баш
              1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

• Здравейте, някой има ли представа колко струва дясна полуоска за 159 2.4?

Comment

• Колеги, търся ключ за смяна на масления филтър на 1.9 JTDm.
                  -------------------------------
                  ALFA ROMEO 146 1.8 Twin Spark with head from QV - EX
                  ALFA ROMEO 159 1.9 JTDm 16V , 150+++

Comment

• Първоначално публикувано от italfen Покажи съобщение
                    Аууу бъдещето на човешката еволюция е застрашено, заради прикриването на ценна информация за заоблянето на електроди от машинни инжинери!

Смешен лорд, мъжете в нашия край си защитават тезите и разсъжденията за да им тежи думата. Във вашият край очевидно жените разбират повече от автомобили.

Този форум го следя повече от 13 години и в момента се намира в това състояние заради такива индивиди като теб, които бълват глупости, оронват авторитета на другите потребители без да изкарат никакви аргументи.
                    Чувал ли си - дълъг език- къса..... ?
                    Last edited by stagona; d.m.y г., 17:09.

Comment

• Колеги дайте мнение перките на радиатора когато е включен климатикът работят около 30 секунди и спират и след малко включват пак преди не беше така, когато работеше климатика те въртяха постоянно сменян е датчикът на термостата преди около две години заедно с термостатът
                      Alfa Romeo 159 2.4 JTDm

Comment

• Пускането и спирането на перката заради климатика има връзка само с налягането в предния му радиатор (кондензатора). Не е ненормално, ако радиаторът е чист, ако околната температура не е много висока и ако зададената температура в купето не е много ниска, перката да тръгва и да спира.
                        Най-добре е да се мери налягането в кондензатора и да се види дали то стои в нормалните граници. Ако стои, мисля, че няма повод за притеснения.

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

• Благодаря за отговорът налягането съм го мерил и е нормално.
                          Alfa Romeo 159 2.4 JTDm

Comment

• Не съм 100% сигурен (ще го проверя), но мисля, че и при мен при околна температура около 25 - 30 гр. и зададена 22, също изключва.

159 1.8 MPI
                            166 2.0 TS (ex)

Comment

• Когато не е много топло точно така работи на по-чести интервали, иначе в жегите би трябвало да работи постоянно на 1ва степен.
                              156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
                              147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
                              159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

• Добър деееен, вчера забелязах, че на централната конзола най-дясната "духалка", откъм пасажера не духа, суууууупер слабо, а лявата и централната си духат стабилно. Предполагам или е запушено нещо или някоя тръбичка не е вкарана както трябва. И предполагам трябва да сваля централната конзола? Някой имал ли е подобен проблем ?
                                Alfa Romeo 159 2.4 JTDm Q-tronic

Comment

Working...
                                X